tirsdag 7. oktober 2008

frustrasjonskrusedull

Da jeg var liten ville jeg bli detektiv. Frøken Detektiv skulle jeg bli. Jeg rotet frem en gammel svart trenchcoat med orange foring, som hadde tilhørt min kjære mor, fant frem lupa og fløy rundt i gata med de andre barna på jakt etter skumle blåveis og andre fiksfakserier. Jeg husker ikke hvor gammel, men jeg var nok rundt 7-8 år. En annen gang så nektet jeg plent å skifte fra en eldgammel kjole bare fordi jeg skulle stå på ski med alle de andre barna i gata - vi skulle "leke" telemark. Basta. Jeg fikk det for meg at hvis jeg ikke vasket håret godt nok heller, ville det bli helt hvitt og stå rett ut som pinnsvinhår fordi brødrene mine viste meg en gal professor i en tegneserie en gang, og at det var sånn jeg ville se ut om det satt sjampo igjen. Forøvrig har jeg lært om den amerikanske borgerkrigen, Marco Polo og uttrykk som "Splitte mine bramseil" i Donald. Donaldpocketer ftw!

Mamma kommenterte i sommer at jeg var verdens "raraste unge" og har ikke blitt særlig bedre.

Så kommer i og for seg det jeg spekulerer litt i. Det vil si, det jeg og Daniel har diskutert litt. Hva er det egentlig som former en unge? Hvordan unngå å bli sær? Eller unngå å bli en kloning? Er det forskjell på om du fôrer ungen med bøker, tegneserier eller filmer?

Og selv om jeg fortsatt er rar i følge min mor så føler jeg meg uhorvelig kjedelig.

3 kommentarer:

Tove sa...

mg, jeg ville også bli detektiv da jeg var liten. hahaha! Tvang nabojenta til å være sekretæren min når jeg latet som jeg ringte rundt etter spor og lignendes... ah, det var dager det. heheh!

Svar: Ja, primarks er utrolig digg!! Jeg kjøper basisplagg som du sier der. Den hvite toppen kostet bare £2.50. Syns det er syyykt billig! ;)

Maria sa...

Haha, så søt du var!

Jeg og en venninne ledet noe som het "rampeklubben". Vi hadde en rampegud, og ofret til den ved å knuse sånne hvite, squishy bær på en stor stein i naboens hage. Også gikk vi på kirsebærslang og la igjen visittkort, haha. "Rampeklubben var her."

Unger formes av miljøet rundt seg, men de forstår sjelden ironi og sarkasme fra de voksne, så de får nok endel rare ideer derfra. Jeg trodde lenge man bleket håret sitt ved å holde hodet opp ned inni en treningsbag i to timer fordi fetteren min sa det på tull en gang. Trodde på det inntil jeg var 12:O Tror forøvrig det er plett umulig å hindre at et barn blir sært, haha. Beste er å lære det å være et godt lite, menneske og håpe på det beste.

Jeg tror barn utvikler en bredere fantasi ved bøker framfor filmer, for da må de hele tiden forestille seg bildene selv. Men jeg kommer til å lese myyyye Donald for barna mine, og andre bra tegneserier og filmer. Bredt utvalg er viktig, eller noe.

Anonym sa...

Om dere vil få gavekort fra h&m eller gina så kan dere melde dere inn her: www.gratisklader.se/Register.asp?r=31761
Der må dere skrive 41328 der post nr skal stå og by Göteborg! på adresse kan du bare skrive noe, f.eks Molde.
Da er du medlem, men du må sende en mail til support@gratisklader.se for å forklare at du bor i Norge og din egen adresse. Dette er helt gratis og du får poeng ved å bare trykke på liker osv, når du har nok poeng kommer det et gavekort i posten din. :):)