mandag 1. desember 2008

1. Desember

Da var det duket for adventskalenderen i år også. Jeg må innrømme at julen er den koseligste tiden i hele året. Jeg har alltid elsket julen - men ikke for gavene! Adventskalenderen, alle stearinlysene, lukten av røkelse, snøen og mørket ute, pepperkakedeig, julepynten, stemningen - ja alt. Og ikke minst karakteroppgjør og ferie. Psst! Fikk 6/5 på norsk heldags så smule stolt.

Vel, i går kveld kom jeg på at jeg kunne jo lage en adventskalender til Daniel. Smart hæ, dagen før en prøve? Vel, den ble søt med fire små 'pakker' på en snor. Han får flere etterhvert som dagene går, og kanskje kan jeg komme med bilder men det må jo såklart bli etter at han har pakket opp! Selv har jeg både pakkekalender og sjokoladekalender i år. I dag fikk jeg bittelitt godteri og en pakke med lilla adventsstearinlys. Tenker å samle opp alt godteriet i en boks til hver helg eller om jeg klarer - til julaften.


Forresten så oppdaget jeg i dag at adventsstjerna jeg har hengende i vinduet hvert år er ødelagt. Det er en vanlig gullstjerne med masse små hull i. Kanskje jeg skal ønske meg en som er like fin som denne?


Men jeg må ærlig talt si at jeg misliker sterkt all julepyntingen rundt om. Det er kjempekoselig med julelys ute, stjerner og adventspynt inne men nisser og juletrær? Jula ringes inn 15.00 den 24 desember og tradisjonen tro burde man jo ikke begynne med pynten før 23. Jeg er sikkert gammeldags sånn sett, men rydding og rundvask 22 og pynting av tre og hus 23 gjør at når julaften endelig er her så er den vel fortjent, og man gleder seg til det - og ikke gått lei før luciadagen hakes av på kalenderen. Bakedager i desember derimot, det er jeg ikke i mot, nam nam. Og forresten, jeg har fikset blogkoll. Genial greisis, egentlig.

Hva slags kalender har egentlig folk,
og hva fikk dere idag?
(Og dere skal vel se på The Julekalender håper jeg? ;) )

7 kommentarer:

Kamilla sa...

OMG jeg glemte jul i blåfjell :P

Jeg har også bloggkoll, genialt. I år har jeg bare flakskalender... Kunne ønske jeg fikk gavekalender, men mamma gidder ikke mer. Får håpe jeg blir rik da.

Helt enig med ang. julepynt!

Paula sa...

Jeg vil ha pakkekalender!

(jeg deler en med mathias, fordi ingen gidder lage til meg. *sutre*)

kristin sa...

jeg har pakkekalender, og idag fikk jeg en fin boks med qtips, haha

Trine. sa...

Åh, jeg er så glad du skrev det om julepynt og tradisjoner. Jeg blir så frustrert når folk pynter til jul og setter opp juletre første desember (eller tidligere, til og med!). Man kan gjerne pynte til advent med adventspynt, men ikke til jul med julepynt før den 23. Kvelden den 23. pynter jeg og pappa juletreet sammen, mens mamma setter ut julepynten.

På Lucia skal jeg bake tonnevis med lussekatter, jeg gleder meg sånn!

Maria sa...

Man skal begynne sakte, men sikkert den første. Stjerne i vinduet, og litt lys i trærne i hagen. Men juletre skal komme i hus TIDLIGST den tyvende, og hovedpynten skal opp lille juleaften. Enig, enig. :)
Men julemusikk og klementiner, kaker og sånn hører hele desember til!

Maria sa...

Og jeg fikk en stooor kjærlighet på pinne i kalenderen idag:)

Morbeline sa...

Åå, det er så godt å høre om at det er flere som er enige om julepynten! For jeg hører så mange som begynner å pynte rundt 1 desember.

Kamilla: Nisser e'kke blå :P

Paula: Du kan tigge mathias til ålage ;)

Kristin: Haha, det hørtes en smule stusselig ut egentlig :P

Trine: Får du mange til overs kan du godt sende litt i posten :P

Maria: Klementiner, julemusikk etc. er jo bare forspiel ;)